Førerapport før vinterferien

IMG 8090I Gausdal vestfjell/Langsua nasjonalpark er det mindre snø en normalt for årstiden. Men det er mer en nok for fine skiturer både i og utenfor løyper. Over tregrensa er det et kompakt og bærende snødekke med 10 cm lett nysnø på toppen. Perfekt for de som vil gå utenom oppkjørte skispor og stikka løyper. Isen på vatna er jevnt over trygg, men unngå innos/utos.

Turforslag med start på P-plass Værskei og stopp på P-plass Synstgardseter: Værskei - Kittilbu - Toftsetra - Skjellbreibua (åpen bu m/utleie rom) - Reinsjøbua (åpen bu) - Skruvdalsbua (åpen bu) - Liomseterhytta (utleiehytte) - Slivasshytta (utleiehytte) - Synstgardseter, ev tilbake til Værskei langs skiløype eller hundeløype. En ganske lang, men veldig fin tur.

Fra Kittilbu til Skruvdalsbua og videre til Liomsetra ble det kjørt med skuter den 14. februar (se kartbilde i billedkarusellen). Holder været seg sånn noenlunde vil disse være lette å følge. Resten av turen er langs oppkjørt skiløype og DNT kvistløype (hele rutenettet i Gausdal vestfjell skal være ferdig kvistet innen 20. februar).

God tur!

Alle foto: Gausdal fjellstyre: Klikk på bildet for å se kart og flere ferske fjellbilder fra Gausdal vestfjell/Langsua nasjonalpark

Ta inn hele skjermen 16.02.2017 142148IMG 8065IMG 8099IMG 8053 001

Aktuelt nå

instagram

Facebo

Kjøp fiskekort her:

logo inatur.jpg          

Samarbeidspartnere: 

logo gk

index
nfs logo 5

         LNP logo